הכנה לשיחת שכר

האם גם אתה רוצה לקבל העלאה בשכר?

האם אתה לא יודע איך לגרום למעסיק לרצות לשלם לך יותר?

האם לא נח לך עם השיחה?

האם תרצה לקיים את השיחה בהרגשה טובה ולמכקסם את שכרך?

אני מזמינה אותך לשיחת הכנה לקראת דיון השכר

דיון שכר הינו מיומנות שכל עובד חייב לרכוש לעצמו.

לכל שאלה, התייעצות או התלבטות,

אתם מוזמנים ליצור איתי קשר בוואטסאפ:

או בטלפון:

או השאירו פרטים לחזרה:

אני למדה שוב ושוב מלקוחותי כי שיחת שכר עם המעסיק/ המנהל הינה השיחה הכי פחות אהובה במסגרת היחסים המעסיק/ המנהל.

יותר מכך, אני שמה לבא שעובדים רבים נמנעים משיחת שכר ודוחים אותה שוב ושוב ושוב.

כשאני שואלת למה נמנעים משיחת שכר, אני מקבלת תשובות מגוונות, אספתי כמה תשובות שחוזרות על עצמן:

"אולי הוא לא מרוצה ממני כל כך וזה מה שהוא יגיד לי?"

"אולי זה יפתח תיבות פנדורה?"

"אני לא בטוחה שמגיע לי, לא נעים לי"

"ואם אני אקבל תשובה שלילית?"

"אני חוששת שהוא יתחיל לספר לי סיפורים למה אי אפשר להעלות לי את השכר, לא נעים לי"

"בפעם הקודמת לא קבלתי"

"הוא שוב ידחה אותי בחצי שנה"

"בפעם הקודמת ביקשתי העלאה של 10% וקבלתי 5%, זה גרם לי תחושה ממש לא נוחה"

"בתקופת משבר? אף אחד לא יעלה לי את השכר"

ועוד...

שיחת שכר גורמת לאנשים רבים תחושה לא נוחה של תלות ובקשה מבעל סמכות, החופנת בתוכה אפשרות לקבלת תשובה שלילית, או תשובה לא נוחה, הגורמת לתחושות לא נעימות.

ויש גם את זה: מורן ביקשה העלאה של 10% בשכרה לאחר שנה של עבודה בחברה, וחשבה שתקבל תשובה שלילית בגלל המצב. המנהל אישר מיד את ההעלאה, ללא דיון. כשיצאה מהפגישה, מורן שלחה לי וואטסאפ וזה לשונו: "היי אורית, ביקשתי 10% כמו שסיכמנו, אבי (המנהל) אישר מייד. תגידי, יש סיכוי

שביקשתי מעט מידי? אולי יכולתי לבקש ממש יותר? הוא בכלל לא עשה איתי מו"מ"

שיחת שכר הינה חשובה ביותר לצורך קבלת העלאה בשכר,

אל תטעו, גם אם תעבדו קשה, גם אם תעמדו ביעדים, אין זה אומר שהמעסיק/ המנהל יציע לכם מיוזמתו העלאה בשכר, וגם אם כן, יש סיכוי רב שתקבלו הצעת שכר פחותה משכרו של עמית בעבודה שדואג לעצמו ומנהל שיחות שכר כמו שצריך.


לנהל דיון שכר עם המעסיק/ המנהל הינה מיומנות שכל עובד חייב לרכוש לעצמו כדי:

  1. להתקדם מבחינת השכר.

  2. כדי לדאוג לאינטרסים של עצמו.

  3. כדי ליצור מצב מאוזן עד כמה שניתן בין ההשקעה לתמורה, ולהרגיש טוב עם התמורה (מונע תסכולים ונטישת עובדים).

  4. להיחשב בעיני המעסיק / המנהל כאדם שיודע לדאוג לאינטרסים של עצמו (כן, זה חשוב), מה לדעתכם חושב עליכם המעסיק/ המנהל אם אתם ממש לא מטפלים בעניין כה חשוב, או כאשר אתם דוחים שוב ושוב את שיחת השכר?

ניהול שיחות עם המעסיק/ המנהל, ובכלל זה שיחת שכר הינה מיומנות שכל עובד חייב לרכוש לעצמו.

כדי למקסם את מצבכם, חשוב להגיע מוכנים לשיחת השכר. אולי יעניין אותך מאמר על 10 הדברים שלא תעשו בשיחת שכר>>>

מה חשוב לעשות כהכנה לשיחה?


    • בדקו מה מדיניות החברה לגבי דיוני שכר, מהי התדירות שבה מנהלים דיונים בחברה? האם דיוני שכר מתקיימים בחודש מסויים בשנה, וכו. חשוב לנהל דיון שכר במועד שבו יש סיכוי לקבל שיתוף פעולה מהמעסיק/ המנהל. אולי יעניין אותך מאמר על כיצד מתנהל המעסיק בזמן שיחת שכר >>>

    • בדקו מהו השכר הממוצע שמרוויחים עובדים בתפקידים דומים ובוותק דומה. ניתן למצוא מידע רב באינטרנט.

    • הכירו היטב את מבנה השכר שלכם לפני הפגישה. זכרו, השכר אינו מורכב רק מהסכום שאתם רואים בסוף החודש בחשבון הבנק שלכם. שכר מורכב מהטבות שונות, תנאים סוציאליים שונים, הפרשות הארגון לחסכון ועוד.

    • שאלו את עצמכם, מדוע מגיעה לכם העלאה, מהו הערך שאתם נותנים לארגון היום אשר לא יכולתם לתת לפני שנה, במה השתפרתם? מה ההישגים שלכם? מה אתם עושים היום שונה וטוב יותר, יעיל יותר. מה השתנה בתכולת עיסוקכם, ועוד.

    • עובדים שיודעים לענות על השאלה, ינהלו שיחת שכר ממקום יותר בטוח מאשר עובדים שיבקשו העלאה בלי שהם מסוגלים להסביר לעצמם על מה הם מבקשים את ההעלאה.

    • זיכרו, פז"מ לבד, אינו סיבה מספקת לקבלת העלאה בשכר. מקבלם על בסיס מה שנותנים. אתם נותנים יותר? יש סיכוי טוב שתקבלו יותר.

    • עכשיו כשברור לכם מהם הערכים שאתם נותנים לארגון, ומה הם ההישגים שלכם, התאמנו כדי להסביר כיצד אילו תורמים לארגון, לרווחיות, להצלחה וכו.

    • רצוי להגיע עם נתונים מספריים. מול נתונים אילו יהיה קשה לסרב להעלאה.

    • בקשו העלאה במספרים ברורים. או באחוזים מהשכר, או בסכום מוגדר. לא מקימים שיחת שכר שבה מבקשים העלאה לא מוגדרת. אני מציעה לבקש יותר ממה שתכננתם לקבל, כדי שלאחר משא ומתן, תתפשרו על הסכום שמראש תכננתם לקבל.

    • תכננו מראש מה תרצו לומר ואמרו את זה בקול מול מראה או מול אדם שנח לכם להתאמן איתו. חשוב לומר את הדברים באופן ענייני וברור, באינטונציה ברורה ונעימה, ללא התנצלות, או הסברים מיותרים. נסו לשמור במהלך השיחה על רצף יחסים. למשל, אם היחסים שלכם עם המעסיק חבריים, נהלו את השיחה בידידותיות.

    • אם היחסים שלכם קורקטיים, שמרו על קורקטיות. אל תהפכו את השיחה למרוחקת ולא נעימה, אלא לחלק מרצף הקשר עם המעסיק/ המנהל, שהרי שיחת שכר הינה חלק מרצף מערכת היחסים שביניכם.

    • מנהלים שונים מגיבים באופן שונה לבקשות להעלאת שכר. בנה את השיחה עם המעסיק/ המנהל כך שתתאים למאפייני המעסיק/ המנהל. למשל, אם המנהל שלך מעריך תכונות או פעילות מסויימת שבאחריותך, הדגש אותם. אם המעסיק/ המנהל אינו אוהב התנהלויות מסויימות, המנע מהן. זכור כי למנהל השפעה רבה על ההעלאה שתקבל.

    • לעיתים תקבלו הצעה הכוללת שינויים במבנה השכר בנושאים כמו הטבות, תנאים סוציאליים או הפרשות. זכרו, גם אילו מהווים חלק משכרכם ולעיתים יהיה קל לארגון מסיבות שונות להעלות את השכר דרך מרכיבים אילו.במידה ותקבלו הצעה מסוג זה, כלאמר, הצעה שלא תבוא לידי ביטוי בסכום הזמין לכם בחשבון הבנק, למדו אותה והבינו את המשמעויות שלה. לעיתים תגלו שמדובר בהצעה נדיבה וטובה.

    • חשוב לקבוע את שיחת השכר בתזמון מתאים. אם הארגון מקיים שיחות שכר בזמנים קבועים, חשוב להצמד לכך. תזמון טוב קשור להצלחות שלך. כדאי לקיים שיחה קרוב להצלחה משמעותית ולא קרוב לחוסר שביעות רצון מההשגים שלך. כמו כן, מומלץ לקיים את שיחת השכר לאחר הצלחה משמעותית של הארגון ולא בתקופות משבר. אולי יעניין אותך גם מאמר בנושא "מתי לקיים שיחת שכר" >>>

    • הגיעו בלבוש מסודר. רצוי להיות לבוש בסגנון של המעסיק/ המנהל אךאין צורך להתחפש, אלא להתלבש קצת יותר מאורגן לקראת הפגישה המשמעותית. אם אתם נוהגים ללבוש גינס וטי שירט בעבודה, לבשו לדיון השכר את הגינס והטי שירט הכי חדשים שלכם. אם המעסיק/ המנהל נוהג ללבוש חולצה מכופתרת, אני ממליצה לשקול להגיע בחולצה מכופתרת. חשוב שהחולצה תהייה נקייה, בצבע אחד, ללא דוגמאות והדפסים, ובצבע רגוע. הקפידו על שיער מסודר ועל גילוח או על איפור עדין. מומלץ לא להגיע עמוסי תכשיטים, אלא עם תכשיט אחד עדין ולא בולט.

    • בכל מקרה, אל תתנו תשובה במקום לגבי הצעת שכר. בקשו ללמוד את ההצעה, להבין אותה ואז לחזור למנהל/מעסיק לסיום הדיון.

ומשהו נוסף וחשוב:

השקיעו בהתנהלות השוטפת

חשוב להציג את ההישגים שלכם באופן שוטף וללא קשר לשיחת שכר, כדי שיכירו אותך בארגון וכדי שתהייה מודעות בארגון ובקרב מנהלים שלך בחשיבות שלך, בהצלחה שלך ובתרומה שלך להצלחת הארגון. רצוי מאד שלא להתחיל ולהציג את ההישגים שלכם שבוע לפני שיחת השכר. זה לא אמין ולא יעיל.


מאמרים מקצועיים ומידע שימושי בנושא שיחת שכר:

מתי לקיים שיחת שכר

כיצד מתנהל המעסיק בזמן שיחת שכר

שימו לב ל 10 הדברים שלא תעשו בשיחת שכר

איך להתכונן לשאלת השכר המבוקש

לכל שאלה, התייעצות או התלבטות,

אתם מוזמנים ליצור איתי קשר בוואטסאפ:

או בטלפון:

או השאירו פרטים לחזרה: