סדנאות שגורמות לכם לחוות, להתנסות, לשחק, לצחוק, לחשוב, לשתף, להקשיב, להתמודד, לצאת מהשגרה, לצאת מהקופסה, לספר על זה בבית, לנסות את זה בבית ובעבודה, להסיק מסקנות, להתפתח, להתקדם, ללמוד...
הסדנאות כוללות הקניית כלים ומיומנויות להתמודדות עם אתגרים ניהוליים ועם משימות מורכבות העומדות בפני המנהל. כל הסדנאות מבוססות על הגישה המשלבת בין פרואקטיבית בדגש על ניהול עצמי ואחריות אישית, לבין תקשורת בינאישית והקשבה. כל הסדנאות המוצעות ישומיות, תהליכיות, חוויתיות וכוללות התנסויות, סימולציות, משחקים והפעלות.
מנהל/ת משאבי אנוש, מנהל/ת הדרכה, מנהל/ת פיתוח ארגוני - אני מתכבדת להציג בפניכם, משהו קצת אחר, סדנאות שלא פגשתם קודם:
בכל סדנה תהיה התייחסות לתפיסת תפקיד המנהל, לפיתוח ולהרחבת המודעות, להבניית מסוגלות לביצוע שינוי ולהטמעת המיומנויות הנלמדות
בכל סדנה יקבלו המנהל ים כלים ישומיים לשימוש מיידי וכלי בקרה אישיים למעקב אחר השימוש בכל אותם כלים, על מנת להבטיח ישום מירבי. הסדנאות מותאמות לעולמו של כל לקוח ולמטרותיו. בסדנה נשזרים תיאורי מקרה ודילמות מעולמו של הלקוח על בסיס תשאול מקדים של איש הקשר בארגון.
הקשבה בניהול מהווה מנוף ניהולי, עיסקי, וחברתי. אילו שיודעים להקשיב נכון, מלבד היותם מנהלים אהודים יותר מעמיתיהם שאינם יודעים להקשיב, נתפסים כבעלי כישורי הנהגה. הם המנהלים שיודעים להניע תהליכים, הם אילו שיודעים להניע את העובדים שלהם ליותר, הם בעלי יכולת השפעה על האחר, בין אם האחר הוא העובד, המנהל, הלקוח או הספק, הקולגה ואף המתחרה.
מנהל שידע להקשיב נכון ובמינון נכון, הוא זה שיודע ליצור קשרים אפקטיביים בארגון, זה שמתמודד בהצלחה עם קונפליקטים, שמשיג תוצאות טובות יותר בתהליכי מו"מ, הוא המנהל שמזהה הזדמנויות שונות ויודע להפיק מהן את המיטב.
הכשרת מנטורים פנים ארגוניים - מנהל בכיר חונך מנהל צעיר. קורס חווייתי ועוצמתי למנהלים המעוניינים לרכוש מיומנויות וכלי אימון, ובמקביל לאתגר את עצמם ולהעשיר את תפקידם.
סדנה חוויית למנהלים ולעובדים המעוניינים להשיג יעדים מקצועיים, חברתיים, ארגוניים ואישיים, להגביר את רמת האפקטיביות האישית, לשפר את התוצאות העסקיות, לשפר את התקשורת עם הסביבה, להניע ולהשפיע, לנהל דיאלוג מצמיח עם הסביבה (360) - עם קולגות, מנהלים וכפיפים, עם בני זוג וילדים, חברים, שכנים, ספקים, לקוחות ועוד . במסגרת הסדנה נתייחס לתפקודו, להתנהלותו של האדם במסגרת מעגלי החיים בהם נמצא, פועל ומעורב, ליחסי הגומלין עם הסביבה, ולאיזון שבין מעגלי החיים השונים.
מנהלים שמקשיבים, נתפסים כמנהיגים, אמינים, בעלי יכולת להניע ולהשפיע על עובדים.מנהלים מקשיבים מגבירים את רמת היצירתיות והמחוייבות של עובדים, משפיעים על שביעות הרצון ונחשבים כדמויות "יוקרתיות". מנהלים מקשיבים מסייעים לעובדים הנדרשים להתמודד עם קשיים ואתגרים. הקשבה הינה כלי ניהולי שיש לו תפקיד כמעט בכל מיומנות ניהולית ועל כן מהווה כלי חשוב להצלחתו של כל מנהל.
רובנו מסכימים שתכנון זמן הנו מרכיב חשוב להצלחותינו, ועם זה, במקרים רבים איננו מקדישים זמן ראוי לפעולה חשובה זאת. למרבה האירוניה, אנו מתרצים חוסר תכנון בכך שאין לנו מספיק זמן כדי לתכנן, יש לנו המון משימות שצריכות להיעשות ועל כן התכנון יכול לחכות ליום אחר. לו היינו מקדישים את הזמן הדרוש לתכנון, היינו יכולים להרוויח יותר זמן לביצוע המשימות שבאחריותינו.
גיבוש התפיסה והזהות הניהולית האישית של המנהלים., רכישת כלים יישומיים ומיומנויות לניהול אנשים ולניהול משימות., רכישת כלים לשיפור האפקטיביות האישית.
מה מניע אנשים בכלל ועובדים בפרט? מה תפקידו של המנהל בהנעת הכפופים לו? כיצד הנעת האחר מעצימה את האחר ואת עצמי? כיצד הופכים הנעה לדרך חיים מאתגרת, מעוררת השראה ויצירתיות?
בסדנה תרכוש כלים להנעת עובדים, וכן להנעה חיובית של הסובבים אותך במעגלי החיים השונים.
כולנו חווים ומפרשים את המציאות דרך ההגיון הפרטי שלנו. ההפרשנויות שלנו מכתיבות שלנו את הרגשות שלנו ואת הפעולות שאנו בוחרים לבצע. במסגרת הסדנה נעסוק בפרדיגמות האישיות שלנו ובתפיסת המציאות כפי שאנו חווים אותה, נלמד להרחיב את הפרשנויות שלנו לטובת חיים רגועים ומאושרים.
ניהול כלפי מעלה, האם מניפולציה כדי לשרוד או להתקדם? האם אופנה חולפת? האם אפשר להסתדר בלי זה? האם כדאי להשקיע בזה? האם חלק מתפקיד המנהל? ומה יוצא למנהל הממונה ולמנהל הכפיף מזה?
במסגרת הסדנה יחשפו המשתתפים לכוחה של ההקשבה ככלי מקדם פתרון בעיות וקונפליקטים וככלי להעצמה אישית ולהעצמת הסביבה. כל אחד מהמשתתפים יבנה את פרופיל ההקשבה האישי המייחד אותו, נדבר על חסמי הקשבה ודרכים להמנע מהם, נחשף למושג הסובייקטיביות ולחווית ההקשבה לסובייקטיביות של האחר נחשף לכלי עידוד האחר, נלמד להעצים את האחר דרך שאלת שאלות עם כיוון.
מה חוסם אותנו? על מה עלינו להתגבר? מהם הבונוסים שנקבל מיציאה מאיזורי הנוחות שלנו? דפוסים וחסמים, תבניות ופרדיגמות – כיצד נשתחרר מהם? כיצד נתמודד עם חששות? מה מטעין אותנו ומה מרוקן אותנו? איך אנו מנהלים את תקציב הכוחות שלנו? כיצד אנחנו הופכים קשיים לאתגרים ולהזדמנויות? מה יהיה הצעד הראשון שלנו? איך נהפוך את הטיפוס על האוורסט האישי שלנו לדרך חיים, ומה נרוויח מכך?
אנחנו חיים זה לצד זה באותו ארגון, פועלים למען אותה מטרה שמונה, עשר שעות ביום, ולעיתים אף יותר. לעיתים, אנחנו מקיימים קשר באמצעות מיילים ושיחות טלפון, ואיננו יודעים כיצד נראה השותף הארגוני שלנו. במקרים אחרים, אנחנו מברכים איש את רעהו בבוקר טוב, ערב טוב, שנה טובה וחג שמח מבלי שאנו מכירים אחד את השני קצת יותר. חלקינו מפתחים בפינת הקפה שיחה קלילה, חלקינו רוצים לפתח שיחה קלילה (SMALL TALK) אך לא יודעים איך עושים את זה.
משוב אפקטיבי מסייע בעיצוב, שינוי, חיזוק ושיפור התנהגות ותפוקות. ארגונים משקיעים משאבים רבים בביצוע תהליכי הערכה ומשוב תקופתיים ובהדרכת מנהלים למתן משוב אפקטיבי מנהלים רבים אינם משתמשים במשוב ככלי ניהולי יומיומי ומתייחסים אליו כאל פעולה חד שנתית המוכתבת ע"י הנהלת הארגון. מטרת ההרצאה הינה לחשוף את כוחו של המשוב בתהליכי ניהול.
המשתתפים יחשפו לעקרונות ולכוחה של ההקשבה ככלי ליצירת סביבה נעימה ומכילה המאפשרת מתן פתרונות ושירות מתאימים לכל לקוח, היכרות עם צרכי הלקוח, טיפול והפחתת התנגדויות, ותקשורת אפקטיבית.
קיום דיאלוג אפקטיבי הינו כלי המהווה מנוף ניהולי, עיסקי, וחברתי. המנהלים דיאלוג אפקטיבי, מלבד היותם מנהלים אהודים, נתפסים כבעלי כישורי הנהגה, בעלי יכולת השפעה, הם המנהלים שיודעים כיצד להניע את האחר, לנהל קונפליקטים ולקצר תהליכים מורכבים, לנהל משא ומתן יעיל, לזהות הזדמנויות שונות ולהפיק מהן את המירב, מנהלים אילו פועלים ביעילות ובאפקטיביות, והתוצאות בהתאם.
כיצד לנהל צוות יעיל ואפקטיבי, הערכת עובדים ומתן משוב ככלי לשיפור ביצועים והעצמת עובדים, ניהול משאב הזמן בעידן התקשורת המתפרצת, כיצד לנהל תקשורת אסרטיבית במעלי החיים השונים.