בררו מה טווח השכר המקובל למשרה שאליה אתם מתראיינים בהתיחסות לסוג הארגון שאליו אתם מתראיינים.
כשאתם נשאלים לגבי השכר המבוקש, נקבו בסכום, אל תנקבו בטווח כי במקרה זה כנראה שיציעו לכם את הסכום הנמוך מבין השניים.
שאלו את עצמכם, היכן אתם ממקמים את עצמכם בטווח שפורסם. נניח שהטווח עבור משרה מסויימת הוא בין 20,000 ש"ח לחודש לבין 25,000 ש"ח.
כדי לענות על השאלה בדקו עם עצמכם:
כמה שנות נסיון יש לכם.
עד כמה אתם מעריכים את המקצוענות שלכם.
האם היו לכם הישגים משמעותיים ובלתי שגרתיים? (הגדלת היקף המכירות, הרכשת לקוחות אסטרטגיים, צמצום בהוצאות, בנייה ופיתוח יחידה ארגונית ועוד)
האם בתפקידים הקודמים הבאתם ערכים מוספים לתפקיד מעבר לנדרש?
כיצד העריכו אתכם המנהלים שלכם בעבר?
מה אתם מוכנים לעשות מעבר להגדרת התפקיד המוצע?
ועכשיו מקמו את עצמכם.
אם אתם בתחילת דרככם המקצועית, או שאתם מעריכים את עצמכם כלא מספיק מקצוענים או לא מספיק משקיענים, בקשו סכום שנמצא בתחתית הטווח (20,000 – 21,000).
אם אתם בעלי מספר שנות ניסיון, מקצוענים, בעלי הישגים מרשימים, מחויבים, עושים תמיד יותר מהנדרש, מוערכים, בקשו את הסכום הגבוה שבטווח, כלומר 25,000, ובמקרים מסוימים אף יותר.
אם אתם מביאים אתכם מומחיות מרשימה מאד, מומלץ לבקש יותר מהמקסימום המקובל, נניח במקרה זה, 30,000 ש"ח וכל זה בתנאי שאתם יודעים להסביר טוב מה אתם מביאים לתפקיד, מה הארגון ירוויח מלקחת אתכם ולא מישהו אחר ולמה כדאי לשלם לכם יותר.
שימו לב שכדי להסביר מדוע אתם, רצוי מאד להיות ברורים לגבי הערכים והתועלות שאתם מביאים אתכם לתפקיד. זה דורש הכנה ממוקדת, והעברת מסרים באופן ברור בראיון העבודה.
שימו לב שהשכר מורכב מרכיבים שונים ומתנאים נלווים שהינם חשובים מאד. אל תתרכזו רק במשכורת ברוטו אלא בכל הנלווים שמרכיבים את השכר שלכם.
זכרו כי כל סכום שתבקשו הינו בסיס לתחילה של משא ומתן.
השקיעו בזה זמן, היעזרו באיש מקצוע אם צריך, זכרו כי שיחה על שכר הינה משמעותית לגבי ההכנסה שלכם והמצב הכלכלי העתידי שלכם.