שימו לב, גם מעסיקים / מנהלים לא תמיד אוהבים לנהל שיחות שכר.
אספתי עבורכם כמה התנהגויות מרגיזות ולא נעימות של מעסיקים/ מנהלים במסגרת של שיחות שכר והמלצות מה לעשות עם זה:
ישנם מעסיקים/ מנהלים שיספרו לכם סיפורי אלף לילה ולילה כשתבקשו העלאה בשכר (המצב בשוק לא פשוט, החברה במצב רגיש, ועוד). אני מציעה להקשיב לסיפורים אך לא לשכוח מהי מטרת הפגישה. למקד את השיחה שוב בעניין השכר ולהדגיש מה המטרה שלך, מה ההעלאה שאתה מצפה לה ולמה.
"זה לא זמן מתאים", "נדבר בהזדמנות אחרת", "נדבר בעוד חודש" ועוד. ישנם מעסיקים/ מנהלים שנמנעים משיחת שכר ויש לכך לא מעט סיבות. אני מציעה לקבוע זמן מתאים לך ולמנהל בתוך זמן סביר במהלך התקופה הקרובה כדי לנהל את השיחה. אם המנהל מתעקש שזה לא הזמןף לבקש להבין מדוע זה לא הזמן.
מעסיקים/ מנהלים רבים יאמרו לך בשיחת שכר שזה המכסימום שאפשר לשלם עבור עבודתך. אני מציעה לשאול מהן המשימות הנוספות שאם תקח על עצמך יאפשרו לארגון לשלם לך את מה שאתה מבקש. לעיתים שאלה מסוג זה פותחת כיווני שיחה וחשיבה חדשים שיאפשרו לארון לחשוב מחדש על התפקיד שלך, על התרומה שלך לארגון ועל השכר שלך.
מנהלים טוענים לפחות מול העובד כי "לא בסמכותי לאשר העלאה". לעיתים זה נכון. אני ממליצה לשאול כיצד ניתן לדבר עם בעל הסמכות (שהרי לא תוותרו על בקשת העלאה רק כי למנהל אין סמכות). לעיתים אמירה מסוג זה חופנת בחובה המנעות או חוסר רצון לקחת אחריות של המנהל. עם במקרה כזה אני מציעה לבקש לדבר עם בעל הסמכות מתוך מטרה "להעיר" את המנהל ולאתגר אותו לנהל את השיחה.
מכירים את המעסיק/ מנהל שבמקום להיות ענייני מתחיל לנהל עם העובד חשבונות? העובד מבקש העלאה והמנהל מסביר לעובד ממה הוא לא מרוצה ובמה עליו להשתפר. המלצתי, לבקש מהמנהל שיחת משוב מסודרת שבה המנהל יציג בפני העובד את המקומות שבהם עליו להשתפר במטרה כמובן לשפר. במקביל למקד את החוזקות ואת התרומה לארגון ולבקש לקשור את ההעלאה בשכר לערך שמביא העובד לארגון.
מכירים את המעסיק/ מנהל שמספר לעובד ש"בחוץ" המצב גרוע יותר. "לא תצליח לקבל את מה שאתה מקבל אצלנו" כך הוא יאמר. לא הייתי נכנסת לויכוח בנושא זה ולא בהכרח הייתי מביאה טענות סותרות. אני מציעה להתמקד בחוזקות ובתרומה של העובד לארגון ולבקש לקשור את ההעלאה בשכר רק לערך שמביא העובד לארגון.
כן, לפעמים זה לא נעים, לפעמים מאתגר.
הגיעו מוכנים לשיחת השכר, היו ממוקדים מחד אך מאידך חשוב להקשיב למה שנאמר לכם וגם, לזהות את דפוס ההתנהלות של המנהל ולפעול בהתאם.