עובדים שממצבים את עצמם כשותפים של המנהל זוכים בד"כ להיות בעמדה משפיעה ומוערכת מצד המנהל הישיר וההנהלה, למיצוב ארגוני משופר, לקידום ולאימון החשיבה הניהולית.
יש שיאמרו: מדובר בחנפנים.
חשוב לציין שהדברים מתיחסים למנהלים ועובדים שרואים את עצמם שותפים להצלחת הארגון ובכלל זה להצלחת מנהליו ולהצלחתם האישית במקביל.
למען הסר ספק אישי שמדובר בחנפנות, מוטב לכל אחד מאיתנו לשאול את עצמו בטרם המשך קריאת שורות אילו, מהם שלושת הערכים המשמעותיים ביותר עבורו ולבחון את עצמו ביחס לנאמר בהמשך המאמר. שאל את עצמך, האם להפוך להיות שותף של המנהל שלי, עומד בערכים הבסיסיים שלי. אם כן, מומלץ להכניס את הנושא לסדר היום שלך.
שאל את עצמך לעיתים את השאלות הבאות:
מה יחשב עבור המנהל שלי הצלחה בתפקידו?
מה יחשב עבור המנהל שלי הצלחה של היחידה הארגונית שהוא מנהל? ושאני חבר בה?
מה קשה למנהל שלי? באילו תחומים הוא זקוק לעזרה?
מה המשימה החשובה ביותר שעומדת בפני המנהל שלי בימים אילו?
מה המנהל שלי צריך ממני?
כיצד אני יכול להביא למנהל שלי תועלת?
לא פעם כשאני שואלת מנהלים ועובדים את השאלות הנ"ל אני מקבלת תשובות מגומגמות ומהססות.
כולנו מן הסתם מרוכזים בעיקר בהצלחה שלנו, בקשיים ובאתגרים שלנו, בצרכים שלנו, ובהצלחות שלנו. לא מפתיע.
כדי להפוך להיות שותף מוערך של המנהל, בעל משמעות ותרומה כדאי לעיתים לעצור ולהתבונן במנהל שלנו דרך עיניים המעוניינות בהצלחתו ובטובתו במקביל לטובת היחידה הארגונית שהוא עומד בראשה.
לאחר שתענו לעצמיכם על השאלות הנ"ל תוכלו לבחור לבצע אחד או יותר מתוך הפעולות הבאות:
לתמוך במנהל ובצעדיו המקצועייים והניהוליים. להציע למנהל אלטרנטיבות שונות או לחלוק על דעתו רק בשיחה של 4 עיניים.
להציע למנהל את עזרתכם באופן קונקרטי ופרואקטיבי: ניתן לשאול האם תרצה עזרה? החסרון העיקרי בשאלה כללית הוא שתקבל תשובה שלילית או תשובה שמסבירה עד כמה המנהל לא יודע להפעיל אותך, או לחילופין, המנהל יבקש ממך לבצע משהו שלא מנצל את היכולות והכישורים שלך ושאין לך תשוקה לבצעו. מוטב שתציע עזרה ממוקדת בסגנון: אני יכול לסייע לך בכך שאבצע את XXX, אני יכול לפנות ל YYY ובתוך שבוע ימים להפיק את הדוח הנדרש.
להציע למנהל עזרה באופן קבוע (בנושאים שהמנהל חלש בהם) לדוגמא, גאולה, מנהלת צוות פנתה אל מנהל המחלקה באילו הדברים: עם הזמן למדתי לבצע סטטיסטיקה שבועית של נתוני המכירות והשירות שלנו. עלה בדעתי בעיקר עקב העומס הרב ביחידה שאוכל לתרום לקידום התחום אם אוכל לבצע את המשימה באופן קבוע כחלק מתפקידי ולדווח לך על ביצוע או להציג את התוצרים לאישורך בכל שבוע.
לספק למנהל מידע שיסייע לו להצליח בתפקידו. רצוי להעביר את המידע באופן מאורגן וקריא.
לגבי המשימות שלך, מומלץ לבצע מידי פעם תאום ציפיות עם המנהל כדי לברר מה סדר העדיפויות שלו, ומהן הציפיות מהיחידה הארגונית שהוא מנהל ושאתה חבר בה.
ספק למנהל שלך אוזן קשבת, מנהלים לעיתים חיים בבדידות אי שם בראש הפרמידה
על המנהל כמשאב, במאמר הבא
שתפו את חבריכם השכירים, גם הם יוכלו לעשות שימוש רב בחומר זה