פגישה אישית עם מנהל, שאינה רק לצרכי עבודה ומטרתה קשורה לנושאים אישיים, כולל נושאי שכר, קידום, רעיון שהעובד מנסה לקדם ועוד, אינה מתרחשת כל יום.
אספתי עבורכם 5 כללים חשובים שיסייעו לכם לקיים פגישה מועילה עם המנהל:
1.התכונן
לשיחה מתוכננת עם המנהל, בניגוד לשיחת סמול טוק בפינת הקפה או במסדרון או אפילו שיחה קצרה בנושאים מקצועיים, חשוב להתכונן.
הגדר לעצמך מה מטרת השיחה, מה חשוב לך להביע, מהם המסרים שלך, מה אתה רוצה להשיג.
חשוב להתמקד בנושא אחד עיקרי ולא להתפזר על כמה נושאים. אל תנסה לנהל שיחה חשובה באופן ספונטני, כדי לא למצוא את עצמך מדבר בשיחה על נושאים שוליים ולא חשובים.
לאחר שהגדרת לעצמך את כל אילו, תכנן כיצד אתה רוצה להעביר את המסרים שלך, כלאמר, איך תאמר את הדברים. נסה לנסח לעצמך בכתב את דבריך באופן ממוקד וברור.
2. הקשב
בכל שלבי השיחה, וגם אם המנהל שלך מתפרץ לדבריך, הקשב לנאמר לך. הקשבה לנאמר תסייע לך להבין היטב מה חשוב למנהל שלך, על מה הוא מוכן להתפשר ועל מה לא ועוד.
3. הבן
נפגשתי פעמים רבות עם עובדים שקבלו מענה שלא היה ברור להם מהמנהל שלהם. חוסר בהירות וחוסר הבנה עלול ליצור בעיות וטעויות. אם לא הבנת את מה שהמנהל אמר, בקש הבהרות, בקש דוגמא. אני ממליצה לשקף את דברי המנהל בקיצור כדי לוודא שהדברים אכן הובנו.
4. מקד
היה ברור וממוקד בדבריך, הימנע מחזרה על הדברים ומעודף דוגמאות. חשוב שלא לעייף את השומע אם אתה מעוניין שיקשיבו לך.
5. הימנע מביקורת
כדי לקיים פגישה פרודוקטיבית, חשוב מאד להימנע מסממני ביקורת ושיפוטיות האחר, שהרי אילו גורמים לאנשים רבים שלא להקשיב ולפתח אנטי לדובר ולדבריו. אם אתה חייב להעביר ביקורת, מכל סוג שהוא, נסח אותה ברגישות רבה. שתף עוד מישהו בניסוח הדברים כדי לוודא שאתה לא מקטר ומאשים.
מאחלת לך בהצלחה בפגישה עם המנהל!