אחת השאלות שמרואיינים לא יודעים כיצד לענות עליה, היא שאלה העוסקת בתכונות שליליות או בחולשות של המתראיין. חשוב לענות על השאלה באותנטיות וללא חשש, הרי לכולנו יש תכונות שליליות, לא מחמיאות וחולשות. תכונות אליו הן חלק ממי שאנחנו.
לעתים מועמדים מחפשים תכונה שלילית שיש לה גוון חיובי, כמו למשל פרפקציוניזם. מומלץ מאד שלא לעשות את זה כי תשובה זו נתפסת כמתחכמת ולא אותנטית.
למסלולים וקורסים להכנה לראיון עבודה - לחצו כאן>>
מה תעשו כדי להתכונן?
חשבו מראש כהכנה לראיון על תכונה שלילית שלכם שאינה עומדת בסתירה למיומנויות הנדרשות לתפקיד. למשל, לא תאמרו שאתם קצרי רוח אם מדובר בתפקיד שירותי אך כן תאמרו שאתם לא טובים בפוליטיקה ארגונית, לא תאמרו שאתם לא מסודרים כאשר מדובר בתפקיד אדמיניסטרטיבי, אך כן תאמרו שאתם לא אסרטיביים. שימו לב, חשבו על תכונה אמיתית. אל תמציאו.
חשבו כיצד אתם מתמודדים עם התכונה שלכם. למשל, אילו שאינם טובים בפוליטיקה ארגונית יכולים לאמר שהם מקפידים על יצירת קשרים עם ממשקי עבודה, אילו שאינם אסרטיביים יכולים לאמר למשל "למדתי לאמר "לא", אני מקפיד תמיד להציע אופציה אחרת כדי לתת מענה חיובי".
ובראיון עצמו, כשתשאלו על תכונה שלילית ענו כך ובסדר הזה:
התכונה השלילית שלי היא: חוסר אסרטיביות
אני מודע לה
מה שאני עושה כדי להתמודד איתה הוא: להציע אופציה חיובית בכל פעם שאני נאלץ לסרב למשהו. זה עוזר לי לאמר "לא".
אל תחששו לספר על תכונה שלילית. מה שחשוב למראיינים הוא לשמוע שאתם מתמודדים עם החולשות שלכם ועם התכונות השליליות שלכם. היו אותנטיים.