ראיון עבודה עם מנכ"ל מתקיים בד"כ כאשר המועמד עבר את כל שלבי המיון והראיונות עם גורמים שונים בארגון. בדכ גורמים מקצועיים ועם משאבי אנוש. המנכ"ל יראיין בד"כ את המועמדים הסופיים במטרה לבחור את האדם המתאים ביותר לארגון. לעיתים מועמדים שעברו את כל שלבי המיון מרגישים שהראיון הינו רק חותמת גומי, אך לא. מדובר בראיון חשוב מאד שכדאי להתכונן אליו.
כיצד להתכונן?
נסו להגדיר לעצמכם, על בסיס המידע שצברתם על הארגון ועל המנכ"ל באמצעות האינטרנט, אנשים שעובדים בחברה, ועל בסיס מה שלמדתם במהלך ראיונות העבודה שקיימתם בחברה, ובעזרת גורם מקצועי שיכין אתכם, מה חשוב למנכ"ל באופן כללי (לדוגמא: למנכ"ל חשוב שהעובדים שלו יהיו שירותיים) ומה עלול להטריד אותו באופן אישי לגביכם כמועמדים לתפקיד (המנכ"ל עלול להיות מוטרד מהיכולת שלך לעבוד בצוות).
תכננו כיצד אתם מרגיעים את חששות המנכ"ל ומספקים לו באמצעות ההצגה העצמית שלכם והתשובות לשאלות שתשאלו ביטחון בכך שאתם מתאימים לחברה ולאופייה בהיבט הכללי וכן בהתאמתכם בהיבט האישי.
הגיעו מוכנים לכל הנוגע לחברה, ועיסוקה, התפקיד והאתגרים המשמעותיים בו. חשוב במסגרת הראיון שהמנכ"ל יבין שאתם מבינים לאן הגעתם ושאתם מבינים את משמעות התפקיד ואתגריו. מומלץ להתיחס לכך בהמשך להצגה העצמית.
במהלך הראיון
הקשיבו לדברי המנכ"ל, שימו לב לשאלותיו ולהתיחסותו למענה שלכם. באמצעות הקשבה ותשומת לב תאתרו מה חשוב למנכ"ל, מהן חששותיו. לכך חשוב שתתנו מענה.
אל תנסו להתווכח או להצדיק את עמדתכם, ואל תנסו להעמיד את המנכ"ל על טעותו.
ענו על השאלות מתוך הבנה לעמדותיו של המנכ"ל ולנושאים שחשובים לו.
אני מאחלת לך בהצלחה בראיון העבודה