אתה בתפקיד חדש? ברכותי.
אחת מהמשימות החשובות הינה לרשת את עצמך ברמה המקצועית והארגונית.
אתה בתפקיד חדש, הפוקוס שלך בשלב זה הינו לבניית התפקיד ולבניית תכנית עבודה בכדי לעמוד ביעדי התפקיד והיחידה הארגונית. שים לב, שיש עולם שלם שנמצא מחוץ ליחידה הארגונית שלך ומחוץ לארגון, עולם שגם לו יש השפעה רבה על אופן ביצוע התפקיד ועל המעמד שלך בתוך הקהילה המקצועית והניהולית שאליה אתה משתייך. היום קיימים פורומים רבים, מקצועיים וניהוליים, פורומים וירטואלים ברשתות החברתיות, באתרי בלוגים ועוד ופורומים פיזיים (כנסים, פורומים מקצועיים ועוד).
מנהלים ועובדים המעוניינים לבסס לעצמם מעמד מקצועי ונראות בקרב האוכלוסיה המקצועית ובארגון, יכולים להבליט את עצמם וליצור קשרים באמצעות כל אותן רשתות ופורומים. מחוץ לארגון תוכל ליצור לעצמך שם של מקצוען ומעורב. ככל שתהיה מעורב יותר בפורומים חיצוניים תתפס גם בתוך הארגון כבר סמכא בתחומך. אתה תהיה מעודכן ומעורב, אתה תבנה את עצמך כדוגמא ולעיתים כמנטור בתחומך, בעלי תפקידים מארגונים אחרים יגיעו ללמוד ממך ועוד. כל אילו יוצרים נראות לארגון שלך והילה מקצועית לך.
הצטרף לרשתות חברתיות ומקצועיות. הצג את מקום העבודה שלך באופן חיובי, שתף את חבריך בקבלת התפקיד החדש שלך.
הצטרף לפורומים מקצועיים ברשתות חברתיות ומקצועיות והקפד להראות בהם נוכחות ( אל תגזים, אתה בתפקיד חדש ואין לך המון זמן לשיטוטים ברשת) השתמש ברשתות החברתיות גם כדי ללמוד. קבוצות הדיון ברשתות החברתיות יכולות לספק פורום יעיל להעשרת הידע המקצועי שלך. נצל את הרשתות למציאת מובילי דעה מקצועיים וגופי תוכן רלוונטים – והתחל ללמוד. במקביל שתף אחרים בידע שלך כל עוד אינך מסגיר את תכניות הארגון, סודות מקצועיים ונושאים שהשתיקה יפה להם.
הראה נוכחות בכנסים מקצועיים מתאימים, קשור קשרים עם עמיתים, החלף דעות בגבולות המותרים.
כתוב בלוג מקצועי/ ניהולי ותן במה חיובית לארגון שבו אתה עובד. שים לב שלא לפרסם מידע שהארגון אינו מעוניין לחשוף.
למד את הארגון החדש טוב, פעל להבין ולהכיר את חוזקותיו, את הנקודות שהארגון מעוניין להבליט כיחסי ציבור, ותן במה חיובית לארגון כלפי חוץ.
הרחב את רשת הקשרים המקצועיים שלך. ככל שרשת הקשרים שלך ענפה ומגוונת יותר, כך תבין טוב יותר מה קורה בתעשייה ותוכל לשמור על עדכניות וחדשנות בכל הנוגע לתחום עיסוקך.
פעל להכיר את הפורומים חוצי ארגון העוסקים בקידום פרוייקטים או בנושאים מערכתיים אחרים, במטרה להצטרף לאחד מהם לפחות. בפורומים תכיר גורמים מיחידות נוספות בארגון ובמקביל תהיה לך הזדמנות לחשוף את עצמך בפני בעלי תפקידים ומנהלים מתחומים שונים ובדרגים שונים. לעיתים פורומים אילו נתפסים ע"י בעלי תפקידים כבזבוז זמן, שהרי בזמן זה ניתן היה ליצר ולהתקדם עוד בתחום עיסוקכם, אך לא, פורומים אילו מהווים לעיתים מקפצה לתפקידים בכירים ומעניינים, הם שומרים עליך מעודכן ומעורב ותורמים רבות לנראות שלך וליחסי הציבור שלך בארגון.
שאל את עצמך, איזה ערך אתה יכול להביא ליחידות הארגון? פעל ליחצן את הערך בדרך של תרומה לאחר. לדוגמא: מנהל צוות מכירות יכול להציג לכל אחת מיחידות החברה את צפי המכירות במסגרת פגישת צוות שאליה יצטרף. עובדי החברה יקבלו מידע לגבי לקוחות החברה, פרוייקטים עתידיים ועוד.
מנהל המכירות יחשוף את עצמו, פעילותו ופעילות צוותו ויתרום במקביל לעובדי החברה מידע וברמה מערכתית יתרום לתחושת שייכות ומעורבות של עובדים בצד העיסקי של החברה.
הראה נוכחות באירועים חברתיים ומקצועיים המתקיימים בחברה, קשור קשרים עם עמיתים, החלף דעות ורעיונות. פעל להכיר את האחר במישורים נוספים, מצא תחומי עיניין ותחביבים משותפים. הקפד להחשף לבעלי תפקידים שאין לך בהכרח ממשק עבודה איתם. הצג את עצמך והתעניין באחר.
הקפד להציע עזרה לאחר והרשה לעצמך לבקש סיוע מהאחר לצורך ביצוע משימות במסגרת העבודה. זכור, על מנת לבקש מהאחר עזרה דרוש ביטחון אישי ומקצועי. לעיתים אנו חוששים שבקשת עזרה מהאחר מעמידה אותנו במקום חלש. בקשה ברורה ומקצועית שמגיעה ממקום של למידה, שינוי ופיתוח, מחזקת את התדמית שלנו וחושפת אותנו למידע נוסף, לבעלי תפקידים ולתהליכים המתקיימים בארגון.
אני מאחלת לך רישות מהנה, מאתגר ומעניין
הצלחה בתפקידך החדש