לעיתים אני נשאלת ע"י מנהלים האם זה באמת הזמן להשביח את המיומנויות האישיות, שהרי על מנהל שנמצא בתפקיד חדש מוטלות כל כך הרבה משימות של רישות, התמקמות ולמידה, משימות הדורשות הרבה משאבי זמן ותשומת לב.
אתה מגיע עם סט הכישורים, היכולות והמיומנויות שלך, על בסיסם נעשתה ההשמה, על בסיסם נבחרת, מדוע להשקיע עכשיו בלמידה במישור האישי והניהולי?
כניסה לתפקיד חדש מזמנת לך מפגש והתמודדות עם תרבות חדשה, עם בעלי תפקידים ומאזן כוחות חדש, עם תהליכי עבודה חדשים, ולעיתים עם תחום מקצועי שאינך בקיא בו. ומאידך, אתה מעוניין להיכנס בעוצמה לתפקיד ולארגון החדש. אתה רוצה להיתפס כרכש מוצלח, כאדם הנכון בתפקיד הנכון.
תשומת הלב הנדרשת היא לכל אותם האתגרים העומדים בפניך, אילו שאתה מתמודד איתם בקלות ואילו שאתה נדרש לעבוד ולהתאמץ בכדי להתמודד איתם.
כל אתגר העומד בפניך דורש סט מיומנויות בכדי להתמודד איתו ובכדי להפיק ממנו את המירב ולנצל את ההזדמנות הגלומה בו, כל אתגר הוא הזדמנות ללמידת הארגון וללמידה על עצמי, כל הצלחה בשלב הכניסה תחזק את המעמד שלך ותעביר את המסר של האדם הנכון בתפקיד הנכון, מסר שיסייע לך בהמשך, ובמקביל, יחזק את אילו שבחרו בך לתפקיד שאכן בחרו נכון.
התהליכים שאתה עובר במסגרת התפקיד החדש אם כך, הם בסיס נהדר ללמידה ולשיפור עצמי ובמקביל לשיפור הביצועים שלך במסגרת היחידה הארגונית.
כהשלמה ללמידת הארגון ולתהליכי הרישות, מומלץ לחזק בשלב זה מיומנויות קיימות, לרכוש מיומנויות חדשות, ללמוד להתמודד עם אתגרים חדשים שהתפקיד מזמן ועם התרבות הארגונית שאליה אתה נחשף בכניסתך לתפקיד.